https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7209557074643431425/

LinkedIn nieuwsbericht Haribo The Netherlands and Belgium

Door onze CO2 uitstoot jaar in jaar uit te verminderen, zorgen we als HARIBO The Netherlands and Belgium voor onze toekomst. Binnen onze supply chain afdeling is er afgelopen 1,5 jaar hard gewerkt om de beladingsgraad van de vrachten naar onze klanten te verbeteren. En.. met resultaat! Voor tal van producten hebben we samen met de HARIBO-fabrieken onze pallets weten te verhogen, wat tot nu toe al tot 100 vrachtwagenritten minder in onze keten heeft geleid. En het aantal artikelen waarbij we dit kunnen doen, zal alleen maar toenemen!

Eén mooi recent voorbeeld hiervan willen we specifiek benoemen, want sinds een maand wordt voor een belangrijk deel van ons Chamallows-assortiment een double-stack stroom ingericht. Dat houdt in dat de maximale ruimte van de vrachtwagens wordt gebruikt door twee pallets op elkaar te stapelen, van productie tot aan levering bij de klant. Hierdoor zullen er jaarlijks nog eens ruim 100 vrachtwagenritten uit de keten verdwijnen. Wederom een sterk staaltje teamwork, want onze Nederlandse collega’s hebben dit samen met de collega’s in de fabriek in België van een idee tot succesvolle implementatie gebracht!

Dit hele project zou ook niet mogelijk zijn geweest zonder onze partner Van Rooijen Logistiek. Naast hun activiteiten als onze vaste transporteur, zijn we voor dit project ook hun magazijnsdiensten gaan gebruiken. Deze geïntensiveerde samenwerking gaan we verder uitbreiden, maar daarover later meer!

Haribo